HomeNieuwsDienstenProjectenOver ons
Image1 Over ons

Contactinformatie
Contactformulier
Routebeschrijving
English

 

 


Spekkink C&R (Consultancy & Research) is een onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau voor de bouw, gevestigd in Woudrichem. Het bureau bestaat sinds 1 januari 2001, maar kan bouwen op meer dan 25 jaar advies- en onderzoekservaring.

Spekkink C&R verleent kennisintensieve diensten op het gebied van:
 • kwaliteitszorg in dienstverlening in de bouw;
 • bouwprocesinnovatie;
 • ICT-beleid in de bouw en infra (verbetering van samenwerking en communicatie);
 • arbeidsomstandigheden op de bouwplaats / V&G-coördinatie in het ontwerpproces.

  Het bureau wil daarmee een bijdrage leveren aan de voortdurende verbetering en vernieuwing van het bouwproces en de bedrijfsprocessen van organisaties die in dat bouwproces actief zijn. Daarbij staat steeds de mens centraal, hetzij als eindgebruiker, hetzij als participant in bouw- en bedrijfsprocessen.

  Spekkink C&R is lid van NLingenieurs, de brancheorganisatie van Nederlandse advies- en ingenieursbureaus ONRI (www.nlingenieurs.nl). Spekkink C&R is gecertificeerd in het kader van de ISO 9001:2000.

  Image1 Oprichter en eigenaar van het bureau is Dik Spekkink. Dik studeerde in 1980 af aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, als architect. Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij Buro Wiegerinck Architecten in Arnhem, trad hij in 1983 in dienst van de Stichting Arbeidstechnisch Onderzoek Bouwnijverheid (SAOB) in Ede. Daar ontdekte hij dat het onderzoeksvak hem uitstekend lag. In 1987 stapte over naar EGM architecten, één van de grootste architectenbureaus in Nederland met vestigingen in Dordrecht en Rotterdam. Dit bureau stelde hem in staat om zijn nieuwe vak uit te oefenen in de context van zijn oude vak. Dik werd hoofd van de afdeling onderzoek en in 1991, toen de afdeling een zelfstandige werkmaatschappij binnen de EGM organisatie werd, directeur van EGM onderzoek BV. Later werd hij partner van EGM en trad hij toe tot het Directieteam. In 2001 startte hij met Spekkink C&R in Woudrichem. Een uitgebreide CV van Dik Spekkink kunt u hier downloaden.

  Foto: Peter de Koning, Boxtel
  De cartoons op deze site zijn gemaakt door Michael Twilhaar voor de uitgave "Beter Bouwen" van WEKA Uitgeverij te Amsterdam, waarvoor Spekkink C&R samen met TNO Bouw enkele jaren de hoofdredactie heeft verzorgd.

  Contactgegevens

  Spekkink C&R
  Middelvaart 13
  4285 WS Woudrichem
  Netherlands

  T +31 (0) 183 - 66 12 00
  F +31 (0) 183 - 66 18 21
  M +31 (0) 653 - 73 90 49
  E info@spekkink.nl