HomeNieuwsDienstenProjectenOver ons
Image1 Nieuws archief


  U treft op deze pagina al onze nieuwsberichten.

 Spekkink op Open Geodag
Dik Spekkink hield op 2 september een presentatie op de Open Geodag in Utrecht over BIR, BIM, BIM Loket en CB-NL

Eerste cursisten van opleiding BIM engineer geslaagd!
Op 1 juli is het eerste cohort deelnemers van de cursus 'BIM engineer' van Avans+ geslaagd! Het gemiddelde niveau was zeer hoog! Kuijpers Installaties heeft er 18 waardevolle, toekomstbestendige medewerkers bij!

BIR Kennisposter BIM Toepassingen verschenen
In de reeks kennisproducten van de Bouwinformatieraad is in maart 2015 de `Kennisposter BIM Toepassingen`verschenen. Klik hier om te ontdekken hoe u de poster kunt bemachtigen.

Wat is nodig voor een effectieve BIM-implementatie?
.... is de titel van een artikel van de hand van Dik Spekkink in het TVVL Magazine van december 2014. Klik hier voor meer info en een download link.

BIM: scherp opletten en goed afspreken!
Onder deze titel schreef Dik Spekkink namens de BIR Werkgroep BIM Protocol een artikel over de juridische consequenties van BIM. Lees hier verder.

Avans+ opleiding BIM engineer
Sinds september 2014 is Dik Spekkink kerndocent in de post- HBO opleiding BIM Engineer van Avans+ te Breda.
Lees hier het hele bericht.


Model BIM Protocol 2.0
In 2013 stelde Dik Spekkink in opdracht van Pioneering en in samenwerking met 6 bouwers het "Model BIM Protocol 2.0" samen. U kunt het hier downloaden.

Dik Spekkink is (voor even) the Voice of EFCA
Lees hier het interview met Dik Spekkink in the Voice of EFCA over de nieuwe Europese normen over ingenieursdiensten.

Spekkink C&R en de CB-NL
Spekkink C&R is in opdracht van de Rijksgebouwendienst - betrokken bij de ontwikkeling van de 'Nederlandse Conceptenbibliotheek' (CB-NL). Lees alles over de CB-NL op de website van de BIR.

Europese normen voor Ingenieursdiensten
Spekkink C&R was namens NLingenieurs betrokken bij twee nieuwe Europese normen op het gebied van ingenieursdiensten. Zie hier het persbericht van NEN.

Nieuw Projectkwaliteitsplan Uitvoering Constructies
Onlangs verscheen een volledig herziene versie van het model Projectkwaliteitsplan Uitvoering, onderdeel Constructies, een coproductie van CAE Nederland BV en Spekkink C&R. U kunt het document van deze site downloaden.

Roges lanceert High Performance Tendering
Stichting Roges is een offensief begonnen om te bewijzen dat het anders kan in de bouw! Spekkink C&R ondersteunt het initiatief van harte! Klik door naar bijgaande links!

Update Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid verschenen!
Bij het afscheid van Dick Stoelhorst als directeur van de Betonvereniging is Editie 2011 van het Compendium Constructieve Veiligheid ten doop gehouden. Met een voorwoord van Minister Donner. Spekkink C&R verzorgde de redactie.

ARTB Bouwvisie 2010 'revisited'
In 1993 verscheen de "Bouwvisie 2010" van de Adviesraad Technologiebeleid Bouwnijverheid. Een verhaal over hoe men toen dacht dat de bouw er anno 2010 uit zou zien. Klopt het een beetje? Oordeel zelf!